OneCNC Series Uppdateringar

Det här är en historia av alla OneCNC uppdateringar.

Du kan märka ibland kan det finnas ett hopp i versionsnummer.

Detta beror på intensiv och fortlöpande interna tester där vi noggrant testa versioner innan du släpper beprövade funktionsuppdateringar.

För att ladda ner uppdateringar, se vår OneCNC Uppdateringar sidan.

OneCNCXR2 8,21

Uppdatera OneCNCXR2 V8.21 alla versioner releasedatum 12 maj 2007

Den här uppdateringen gäller alla versioner av OneCNCXR2

Detta innebär att om du har OneCNCXR2 oavsett typ du ska installera uppdateringen.

Det har varit förändringar i DXF-importen
DXF-importen har modifierats för att passa senare versioner av denna icke standard 2D utbyte file.We fortsätter att finna flera inkonsekvenser i produktionen av DXF från olika CAD huvudsakligen är inte en riktig standard utan snarare en omvänd konstruerad metod för hantering av Autocad DXF-filer och däri många CAD har sin egen tolkning och inkonsekvenser.

Tweaks har gjorts i de andra översättare också som en pågående process för att förbättra handläggningen av ärenden.

Dimensionering
dimensionen funktionen Enter korrigerades så att radievärdena nu korrekt isatt.

Hårdvara Dongle.
Vi fann att i Japan finns det en ny eller annan USB och våra nya serien donglar över 10.000 serien inte skulle fungera på den här datorn. Dessa portar befanns vara nu installeras på NEC PC i Japan. NEC rapporteras ha omkring 80% av den japanska marknaden så vi var tvungna att agera snabbt för att rätta till detta problem. OneCNC att ha ett kontor i Japan med sakkunnig lokal teknisk förmåga vi kunde samarbeta för att rätta till detta problem. Denna version har haft logiken modifierats för att hantera dessa nya NEC USB-portar

Den här uppdateringen gäller OneCNCXR2 Mill Advantage Professional och enda expert.

Det har skett en förändring till Planar verktygsbana ter.
Den plana verktygsbana har ändrats och skärpts kärnan i att göra toolpathing snabbare med förbättrad styrning och visning. I vissa fall är det nu många gånger snabbare, särskilt på stora filer med en fin finish kliva över med ytan tolerans satt högt.

Denna första bilden nedan visar den nya scanning metod för att förhöra den modell för toolpathing. Du kommer att se det är inte olikt en laser skanning och vi visar också grad av scanning.

Du kommer att se nu när vi bara visar den progressiva skanningslinje av verktygsbanan som skapas för att påskynda operationen.

Botten eller tredje bilden visar temp verktygsbanan visas som vi tidigare ser det. Det är jut att vi inte ser temp verktygsbanan fram till färdig nu. I stället ser vi skanningslinje.

Detta Nästa bild visar skanningslängden till full storlek på artikel utsträckning som tar nio gånger så lång som den övre bilden visar skann reduceras till bara kaviteten storleken på denna modell som vi bearbetning med plan.

Denna nya metod för skanning visar vad du faktiskt skanna.

Denna bild visar temp verktygsbanan efter skanning och bearbetning.

Vi också visar nu i botten meddelande bar den faktiska andelen av behandlingen.

Den här uppdateringen gäller samtliga OneCNCXR2 Mill versioner.

Det har skett en förändring för att skära kedja konstant djup.

Det var en ändring som görs i logiken i att hantera filer som kan ha importerats från CAD som hade bågar skapat eller utgång med omvända riktningar. Det finns nu bevis på detta annat än att du inte skulle se illa kedja som sågs i denna geometri i framtiden logik. Tidigare var vi tvungna att kopiera geometrin i OneCNCXR2 att rätta geometrin.

Det har skett en förändring i Redigera i verktygsbanor
Tidigare denna version om du redigerat verktygsbanan genom att högerklicka i NC-manager för att skapa redigerings temp verktygsbanan inte behålla och ni var tvungna att använda dubbelklicka på funktionen i chefen. Detta har nu ändrats så att samma åtgärd är från båda metoderna. Detta innebär nu om du högerklicka på funktionen i chefen temp verktygsbanan förblir tills du klickar på det aktiva fönstret.

Den här uppdateringen gäller OneCNCXR2 profil Express och Profile Professional.

Byt till metoden för gravyr på Profiler kapslade delar.
Det har varit omfattande modifiering av metoden för att välja gravyr. Denna gravyr nu väljs automatiskt för så länge det är inom gränsen för den del den är automatiskt och behöver inte väljas. Fungerar i en typ av select all metod. Detta beror på att det inte bara är för text men också för inriktningslinjer som måste graveras för senare montering.

Konceptet är nu att när du markerar gränsen för en del allt innanför denna gräns automatiskt grav inte valts för håltagning. Om hålen ska borras vid routern och några lasermaskiner hålen nu inte behöver väljas, eftersom det sker automatiskt också. Hål inne gränser endast väljas om de ska skäras i stället för att borras.

Den här uppdateringen gäller OneCNCXR2 Wire EDM version

OneCNCXR2 4 Axis funktion
Den 4 Axis funktion modifierades för att hantera en situation där om vissa begränsningslinjer i vissa fall inte gick att avsluta punkter enheter snittet vägen skapades inte och det hålls väntar. Det finns egentligen ingen förändring av enheter rader av restriktioner väntas ändå gå till endpoints naturligtvis, men det hindrar den permanenta vänta eller kanske krascha för att stoppa det.

Läs mer ...

OneCNCXR2 8,12

Uppdatera OneCNCXR2 V8.12 alla versioner releasedatum 5 April 2007

Den här uppdateringen gäller alla versioner av OneCNCXR2

Detta är den första versionen av OneCNCXR2 utformad för Windows Vista-operativsystemet samt för Windows XP och Windows 2000.

Tänk innan du installerar Windows Vista och eller OneCNCXR2 på datorn kör Microsoft Windows Vista Upgrade Advisor för att fastställa att din hårdvara är lämplig.

Om du köper en ny dator vara försiktig med datorer vara intagen som Windows Vista kapabel. Du bör också kontrollera Windows Vista Ready PC. Kolla här för mer information .

Kontrollera även OneCNC Forum eftersom vissa användare redan har erfarenheter att erbjuda, och det kommer säkert att bli fler användare som tiden fortskrider.

En särskild anteckning om installation av OneCNCXR2 i Windows Vista:

Vår erfarenhet på att installera detaljhandeln versioner av Microsoft Windows Vista Premium och Ultimate är att grafikkortets drivrutiner är inaktuella på den medföljande CD-ROM i jämförelse med vad som finns tillgängligt från leverantörerna på webben. Om du har ett NVIDIA-kort till exempel så fort du installerar Windows Vista ansluta till Internet och få de senaste grafikdrivrutinerna innan du installerar någon programvara.

Vår erfarenhet är att om du inte gör detta OneCNCXR2 inte kommer att köra till den optimala den är avsedd att göra. Vår erfarenhet är att om man laddar de senaste drivrutinerna OneCNCXR2 kommer att fungera lika bra som på Windows XP med de fördelar som Windows Vista erbjuder.

Denna OneCNCXR2 version 8.12 är nu lämplig för:

Windows Vista 32 eller 64 bitars versioner
Windows XP 32 eller 64 bitars versioner
Windows 2000

Om du kör Windows 2000 eller Windows XP behöver du bara installera uppdateringen över din nuvarande version av OneCNCXR2.

Öppenheten visningen av filen för att spåra togs bort på grund av tekniska problem med Vista även om funktionaliteten i auto spår inte påverkas.

Först listar vi uppdateringen som gäller för alla versioner av OneCNCXR2

- Helt nya Windows Vista-kompatibel grafikmotorn i alla versioner.
Denna grafiska motorn är utformad för Windows Vista, men fungerar lika bra i Windows 2000 eller Windows XP 32 eller 64 bitars operativsystem.

För att använda OneCNCXR2 konstruerad för Vista rekommenderar vi att du gör följande.

Om du använder befintlig hårdvara innan du installerar Windows Vista kör Windows Advisor för att kontrollera att din maskinvara är lämpligt att köra Windows Vista.

Om att köpa ny hårdvara se till att det kommer att stödja Windows Vista och även se till att du har ett bra grafikkort Nvidia 7-serien eller motsvarande med minst 256Meg RAM på kortet.

- Ny Förmåga att stödja Space Navigator 3D-enhet.
Tillsatsen av Space Navigator erbjuder och sattes verktyg för OneCNCXR2 användaren. Detta gör att All Time Realtid Zoom Pan och Rotera av modellen i OneCNCXR2 även när funktioner används eller ens om det finns dialogrutor öppnas på skärmen Navigator är fortfarande funktionell.

Detta ersätter inte musen utan tillhandahåller ett verktyg för att snabba på mjukvara för 3D-arbete.

Inte bara kan du styra all dynamisk visning som du kan klicka på höger-enheten för att ställa alla dina inställningar i rörelse och den vänstra knappen är en "passar alla" i OneCNCXR2.

Mer information om Space Navigator kan hittas här.

En särskild anteckning om installationen av denna enhet:

Om du köper den här enheten kommer det att komma med en installations-CD i rutan. Vi har funnit att dessa är de gamla drivrutiner och är inte lämpliga. Yo behöver gå till deras hemsida och ladda ner den senaste drivrutinen för enheten.

- Ny förmåga att hantera True Type-teckensnitt i 3D, inklusive Test och dimensioner.
Detta ger nu dig möjlighet att använda True Type-teckensnitt på alla 3D-plan. Oavsett var du placerar planet kan du nu tillämpa True Type-teckensnitt, antingen som text eller dimensioner.

- Ny möjlighet att skapa PDF av modell med dimensionering och text.
Du kan nu skapa en PDF-fil med geometri modell True Type-teckensnitt och eller dimensioner.

- Ny möjlighet att skriva ut från PDF-dimensionerade modellerna.
Du kan nu skriva ut modellen med mått och text och eller geometri.

-Ny möjlighet att visa True Type-teckensnitt antingen fyllda eller inte.
Du kan nu ställa in Egenskaper> Display> möjligheten att få kontur True Type-teckensnitt eller Fylld stil.

-Ny dynamisk rotation uppfattning grundar sig på mitten av modell
Rotationen dynamisk kontroll är nu baserad på mitten av den modell oberoende av XYZ-koordinatposition av modellen.

-Ny mushjulet kontroll på huvudskärmen Preview Simulering och Rest Robot
Du kan nu ställa in mushjulet för att Solidworks stil och stilen tillämpas på huvudritningsfönstret och förhandsgransknings simulering och vila robotfönster.

-Uppdateringar som bara gäller för OneCNCXR2 Profiler
OneCNCXR2 Profiler Professional och Profiler Express var det en korrigering göras för att hantera flera flikar.

Ny möjlighet att ha gravyr på kapslade delar. Detta gör det möjligt att ha geometri eller text för gravyr på delen för att bygga bo och efter häckande all information är på boet för det. Det finns ny dialogkontroll för att föra in verktygsväxlingskoden och relevanta krävs för gravyr inklusive djup gravyr.

Ny möjlighet att ha router flikar i profiler. Detta gör det möjligt att ha flikar inline med den profil och endast lyfta delvis på Z så att fliken är tunnare än plåttjockleken.   All stick hanteras automatiskt och det finns inget behov för urval.

-Uppdateringar som bara gäller för OneCNCXR2 svarv
Det fanns en ändring i utstationering av G71 cykler i OneCNCXR2 svarv för att korrigera linjenumrering på grund av den extra X clearancevärden sätts.
OneCNCXR2 svarv har ny simulering där vi nu har ett separat fönster simulering att följa Windows Vista grafikkrav.

-Uppdateringar som bara gäller för OneCNCXR2 Mill serie
OneCNCXR2 Milling inlägg har ändrats för att få nya inlägg förmåga läggs hantera Heidenhain serie 200 cykler i alla typer av multiaxelplan.

Heidenhain cykler kräver fodervärden utan prefixet "F" med hjälp av denna nya förmåga {-F} ett minus i parentes eliminerar "F" i cykeln fodervärden.

OneCNCXR2 Mill Drill funktioner tillbaka tomt rutiner ändrades för att hantera baksidan tomt på borrcykler och tillämpa dem på lagret Tillbaka tomten.

OneCNCXR2 Mill Profile fungerar nu inställningen noll grader och noll radie skapar inte dubbletter Koordinater i utstationering.

OneCNCXR2 Fräsning serien har ny utjämning teknik tillsatt i SMT samt lager verktygsbanorna för att hjälpa till att eliminera överskott av koden. Detta har visat sig vara en ökning i effektivitet av maskinkoden samt en mycket smidigare verktygsbanan.